GEORGES MÉLIÈS AL CAIXAFÒRUM

Magnífica l'exposició que ha organitzat el Caixafòrum al voltant de la figura de Georges Méliès. Us recomanem efusivament que us hi feu una passejada i tafanegeu entre objectes, vestits, càmeres antigues i projeccions d'aquest pioner del cinema que us transportarà cap a principis del segle XX quan encara el món del cinema feia les primeres passes. 

Georges Méliès fou el primer mag de les il·lusions i  el creador d'un llenguatge cinematogràfic que encara avui en dia utilitza el cinema. Sens dubte una figura imprescindible sense la qual el cinema d'avui en dia no seria el mateix. 




El seu èxit més gran segurament va ser aquest Viatge a la lluna, de l'any 1902, basada en les idees de les novel·les: De la Terra a la Lluna de Jules Verne, i  Els primers homes a la lluna de H.G. Wells.


L'entrada general val 4 €, però amb qualsevol targeta de La Caixa, o amb el carnet de docent és gratuïta, i podeu aprofitar per veure altres exposicions o fer alguna de les activitats que planteja la secció de Caixaforum Kids.


I si us ha agradat, una pel·lícula fantàstica, i tot un homenatge a la figura de Georges Méliès, és la magnífica La invenció d'Hugo, del reconegut director Martin Scorsese, basat en el llibre de Brian Selznick. Si teniu oportunitat aneu-la a veure! 



I com a colofó, música amb una bonica cançó que el grup de rock alternatiu Smashing Pumpkins va fer l'any 1996 en homenatge al cinema mut, i més concretament a la pel·lícula de Méliès Viatge a la lluna.