2016 ANY LLULL

Aquest curs 2015 – 2016 es celebrarà L’Any Llull. Tindrà lloc entre el mes de novembre de 2015 i el mes de novembre de 2016.
L’objectiu és divulgar la vida i obra de Ramon Llull, tot un referent per a la llengua i la literatura catalana.

La declaració de l’any 2016 com a any de celebració de l’Any Llull va ser aprovada pel Govern de la Generalitat el març passat. Se celebrarà el 2016 coincidint amb el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador nascut a Ciutat de Mallorca, un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa. En el marc de la commemoració, està previst programar conferències, exposicions, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius per a la divulgació de la vida i l’obra de Ramon Llull en tots els seus vessants.


L'originalitat del seu pensament i la qualitat sense parió de la seva literatura han fet de Ramon Llull la figura més destacada arreu del món de la cultura catalana de tots els segles. La seva obra, escrita principalment en català i llatí, i probablement també en àrab, ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies. Els seus llibres han estat editats i traduïts a desenes llengües als centres de cultura i estudi més prestigiosos d’arreu del món.