LLIBRES INTERESSANTS

Jan Plata, "El sabre de Serapió"
J.L. Badal - Il·lustrador: Jordi Lafebre 
A partir de 8 anys 
Després de descobrir que el seu pare era un pirata autèntic, de lluitar contra monstres marins i autòmats gegants, i de conèixer sirenes,
en Jan comença aquesta segona entrega perdut enmig de la immensitat del mar. Navega sobre una barqueta i el ronda un tauró amb dues cues. No li queda ni aigua ni menjar. Ha fugit del vaixell, de L’Estrella del Mar, i del seu pare, en Tros de Sabre. Està envoltat de perills, al caire de la mort...Deus i Guerrers, "El Foc Blau"
Michelle Paver
A partir de 12 anys
 Hilas fuig dels guerrers que han matat el seu gos i l'empaiten per matar-lo, com han matat els altres Marginals de l'illa. Ell fuig i al mateix temps vol trobar la seva germana Issi, que s'ha escapat en una altra direcció. En la seva fugida s'endinsa en el mar, que per a ell és un territori desconegut, i no sap en qui confiar. En el seu amic Telamó, que fins ara l'ha ajudat però que és fill del Senyor del poblat i nebot del cap dels guerrers? En Pirra, filla de la Gran Sacerdotessa, que s'amaga perquè no vol portar la vida que la seva mare li ordena? En Esperit, un dofí que sembla que el vol ajudar? En els déus, als quals sempre ha respectat i obeït? Els guerrers són temibles, tenen armes de bronze i busquen alguna cosa que ell té."Sóc el teu Príncep Blau, però ets daltònica"
Paco Caballero i Miki Esparbé - Il·lustrador: Mar Guixé
A partir de 14 anys
Aquesta no és la típica història d’amor de "noi coneix noia", sinó més aviat una de "noi troba noia que ja coneixia" acompanyada d’altes dosis d’amor explícit i sexe platònic... O era al revés?