"Sigues viu, tingues paraula", un concurs sobre llengua a les xarxes socials



Un concurs denominat "Sigues viu, tingues paraula", que es portarà a terme a Facebook i Twitter entre el 2 de novembre i el 2 de desembre, és la proposta de la Direcció General de Política Lingüística per celebrar l'Any de la paraula viva, que convoca l'Institut d'Estudis Catalans. L'activitat, que compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i el TERMCAT, pretén visualitzar la creativitat lingüística de la llengua catalana.

El concurs tindrà quatre categories i l'únic requisit per participar-hi serà ser seguidor de la pàgina <http://facebook.com/llenguacatalana> o del perfil <http://twitter.com/llenguacatalana>. En la primera categoria, simplement caldrà compartir fotografies de plaques de carrers amb noms curiosos; en la segona, inventar un embarbussament, enregistrar-lo en vídeo o àudio i compartir-lo; en la tercera, escriure un text breu en què tots els adjectius i noms siguin topònims o cognoms, i en la quarta, inventar una paraula original i divertida utilitzant els sistemes de derivació i composició propis del català.

Els finalistes de cada categoria obtindran un carnet d'un any del TR3SC i entrades per a activitats culturals i museus. Per a cadascuna de les categories es designarà un guanyador per sorteig entre els finalistes, que rebrà una tauleta digital. A partir del dia 2 de novembre, data d'inici, les persones interessades podran visionar uns vídeos que exemplificaran cadascuna de les categories.