ROSA PARKS - FEBRER DE 1913


Aquest mes faria 100 anys la Rosa Parks, una important activista per la igualtat entre blancs i negres.

El 1955 va tenir lloc l'incident que la faria coneguda arreu del món: es negà a cedir el seu seient a l'autobús a un viatger blanc. El conductor va trucar a la policia i la dona va ser detinguda i obligada a pagar una multa de catorze dòlars. El fet va posar de manifest una vegada més les condicions de segregació a què estaven sotmeses les gents de color, que tenien prohibit l'accés a piscines, escoles, restaurants i un gran nombre de serveis públics exclusius per als blancs.

L'incident de l'autobús va tenir com a primer efecte la creació de la Montgomery Improvement Association, tenia com a finalitat la defensa dels drets civils de la minoria negra. Martin Luther King va ser el seu president. L'associació va organitzar un boicot als autobusos de Montgomery que va tenir un seguiment massiu i va ser un rotund èxit: va durar 382 dies i va contribuir a que la causa dels afroamericans de Montgomery fos coneguda arreu del món. Com a conseqüència d'això, el govern nord-americà es va veure obligat a abolir la segregació en els transports públics.


I si voleu saber més d'aquesta història us recomanem un llibre fantàstic de Barbara Fiore Editora. Us deixem l'enllaç: http://barbara-fiore.com/index.php/LIBROS-archivos/el-autobus-de-rosa/

Moltes gràcies per haver estat tan valenta!